Skip til hoved indholdet

Hjertestartere redder liv

Hjertestartere redder liv

Gå tilbage

For 4 år siden anskaffede 4 afdelinger i ØsterBO sig hjertestartere, som blev placeret tilgængeligt for alle. Der blev brugt penge på noget, som de på forhånd håbede aldrig ville komme i brug.

Hjertestarterne blev tilmeldt ”hjertestarter dk.” og dermed indgik de i sundhedsvæsenets ordning ved tilkald af ambulance på 112. Dvs. at der allerede fra vagtcentralen gives besked til nærmeste hjerteløbere, som bliver oplyst om placering af nærmeste hjertestarter.

Sammenlagt har hjertestarterne været i brug nu 10 gange og været med til at redde liv, heriblandt også beboere fra de 4 afdelinger.

Palle Jensen, som er et kendt ansigt i ØsterBOs serviceafdeling på Treschowsgade (til venstre i billedet), er selv hjerteløber og fortæller, at han også er blevet tilkaldt, og at ordningen virker helt perfekt. Hjerteløberne er ofte ved ulykkesstedet før ambulancen, og de kan starte med at give den meget vigtige livreddende førstehjælp til mennesker, der har fået hjertestop.

Afdelingerne er meget tilfredse med valget de tog for 4 år siden – netop at få installeret en hjertestarter.

Tidligere bestyrelsesmedlem i Grejsdalsparken, Torben Madsen (til højre i billedet), var iblandt fortalerne for anskaffelse af en hjertestarter:

Hvis vi kan være med til at redde liv for meget få håndører, hvad er der så andet end at få hjertestarteren købt og installeret hurtigst muligt – det er absolut anbefalelsesværdigt.
Torben Madsen , Tidligere bestyrelsesmedlem i Grejsdalsparken, afd. 47

Se her, hvor hjertestarterne står i ØsterBO